Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
De kleinste details van een website kunnen een groot verschil maken voor de gebruiker. Deze details zijn onderdeel van de interface van de website, ofwel de gebruikersomgeving. Niet alleen websites hebben een interface, maar bijvoorbeeld ook apps. Bij het ontwerpen hiervan wordt nagedacht over elk knopje, plaatje en tekstvlak.

Wat houdt UI Design in?

Als je zeker wilt weten dat jouw website van hoge kwaliteit is, dan heb je een User Interface designer nodig. Die houdt zich niet zomaar bezig met webdesign, maar heeft ook verstand van grafisch ontwerp. Bij UI design wordt er niet alleen nagedacht over het algehele ontwerp, maar juist ook over de kleinste aspecten. Webdesign tot in detail dus eigenlijk. En dat is belangrijk, want hoe beter de User Interface is, hoe beter uiteindelijk ook de gebruikerservaring. Een kleine aanpassing heeft vaak al een groot effect en bij UI design wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten.

UI Design bij Digital Impact

Jawel, ook bij Digital Impact werken UI design specialisten. Dat zal je waarschijnlijk niet verbazen, want zij zijn vrij cruciaal in het ontwerp proces. Zonder professionals op dit gebied kan geen website of app van hoge kwaliteit worden gemaakt. Bij elk project dat we doen, of het nu gaat om het ontwerpen van een webshop, portaal of applicatie, komt UI design kijken. Ook als de website of applicatie er al is, maar niet optimaal werkt, kunnen we er bij Digital Impact voor zorgen dat deze geoptimaliseerd wordt. Er wordt geanalyseerd welke aspecten niet werken, zodat ze aangepast kunnen worden. Soms zijn kleine aanpassingen nodig, soms moeten we iets grondiger te werk gaan. We zijn pas tevreden als het resultaat perfect is.

Verbeteren van speelgoedwebshop

Alhoewel, speelgoedwebshop is misschien niet helemaal de juiste term. JohnToy is een centraal inkoopplatform voor retailers. Het is dus geen webshop voor particulieren en dat is meteen al een belangrijk punt om rekening mee te houden. Retailers doen regelmatig inkopen en willen snel (grote) bestellingen kunnen plaatsen. De uitdaging lag dan ook onder andere in een zo snel en eenvoudig mogelijk bestelproces, waarbij de klant het overzicht houdt.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat retailers vaste klant worden, zodat ze terug blijven komen. We moesten dus een manier bedenken om klanten zich verbonden te laten voelen met JohnToy. Om dit te bereiken, hebben we een loyaltyprogramma opgezet waarbij klanten automatisch credits verzamelen met hun aankopen. Deze kunnen vervolgens weer ingewisseld worden voor producten. Ook op tijd betalen wordt beloond door middel van extra credits.

Uiteraard is het voor retailers belangrijk dat de beschikbaarheid van de producten up-to-date is. Hiervoor hebben we een koppeling gemaakt met Exact Globe. Daarnaast wilde JohnToy graag iets doen om zijn klanten te kunnen helpen met de verkoop van het speelgoed. In dit kader hebben we een beeldbank ontwikkeld waar kant en klare content over de producten beschikbaar is. Alle aanpassingen hebben het gewenste resultaat gehad. Intussen blijven we samen met JohnToy werken aan de website, om de laatste innovaties toe te passen.

Geschreven door

Kevin Koolmees

Kevin Koolmees

Online Marketeer
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!