Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Consumenten besteden actief meer tijd online om Black Friday aanbiedingen te zoeken. Als jij een online bedrijf heeft kunt u de beste Black Friday marketingideeën gebruiken om dit seizoen geweldige verkopen te stimuleren. Bekijk onze lijst met 7 Black Friday marketingideeën die jou helpen een succesvolle promotie samen te stellen en de aandacht te trekken van het toenemende verkeer van kerstinkopers deze Black Friday en geweldige inkomsten te genereren.

1. E-mail marketing

Stuur jij wel eens een Black Friday e-mail naar jouw klanten? E-mailmarketing is een belangrijke manier om zowel je verkoop te vergroten als je klantenbestand uit te breiden. Custora meldde recent nog dat 51,1% van de verkopen tijdens het Black Friday promotieseizoen afkomstig is van e-mailmarketing, waardoor dit de grootste aanleiding is voor Black Friday transacties.

Tips voor e-mailmarketing:

1. Een pakkende onderwerpregel
Een goede onderwerpregel is cruciaal voor het succes van jouw mail campagne. Een onderwerp wordt tenslotte als eerste gelezen. Wanneer dit onderwerp niet aantrekkelijk genoeg wordt geacht, kan dit betekenen dat de mail niet eens geopend wordt.

2. Plan uw e-mail in op een juist moment
Plan je mails in op basis van tijdzones of op de piek van mailgebruikers, zo weet je zeker dat jouw mail op het juiste moment aan komt.

3. Toevoegen aan agenda
Voeg een gepersonaliseerde sectie “Voeg dit evenement toe aan uw agenda” toe met een link naar jouw website. Je wilt niet dat ze de Black Friday promoties missen.

4. E-mailcampagnes opdelen
Maak afzonderlijke e-mailcampagnes voor verschillende type klanten. Je zou ze bijvoorbeeld in kunnen delen op 'nieuwsbrief inschrijvers' en 'bestaande klanten’. Je zou hierdoor de lezer directer aan kunnen spreken.

2. Landingspagina

Wist je dat 61% van de shoppers op feestdagen voorafgaand aan het Thanksgiving weekend online zoeken naar hun aankopen? (Bron: Google Ads). Des te meer reden om een goede landingspagina voor Black Friday te maken! Gebruik deze landingspagina ieder jaar weer om je SEO rating en organische zoekresultaten hoog te houden.

Tips voor een landingspagina:

1. Responsive pagina
Zorg ervoor dat de pagina er op iedere device gelikt uitziet. In deze tijd zijn mensen gewend aan optimaal gebruikersgemak op ieder mogelijk formaat.

2. Aanbiedingen direct op de pagina
Zorg dat alle Black Friday aanbiedingen welke op de pagina staan direct te bestellen zijn. Schrik de bezoeker niet af met extra handelingen.

3. Ads naar de pagina
Gebruik Google Ads om direct door te verwijzen naar de landingspagina. Hierdoor stuur je je bezoeker direct in goede richting.

3. Boost Black Friday & Cyber Monday verkoop

Uit een onderzoek uit 2015 bleek dat er 3,8 miljoen social media berichten waren waarin de verkoop van 'Black Friday' en 'Cyber Monday' werd genoemd. Dat is een te grote hoeveelheid online shoppers om te negeren. Het plannen van je social media campagne is uitdagend te noemen, omdat alles realtime is. Je ziet direct wat mensen schrijven en ze verwachten dat je snel handelt. Jouw posts op de sociale media moet voor, tijdens en zelfs na Black Friday of Cyber Monday variëren en interesseren om de verkoop te stimuleren. Bovendien mogen advertenties op Facebook, Instagram of andere sociale platforms nooit worden verwaarloosd, aangezien klanten tegenwoordig steeds meer tijd besteden aan het surfen op de sociale platforms.

Tips voor het boosten van Black Friday & Cyber Monday verkopen:

1. Vind de beste tijd om te posten
Net zoals bij e-mail marketing is het ook op de sociale media belangrijk om in te springen op de piekmomenten van bezoekers. Dit kan per platform verschillend zijn!

2. Laat geen reactie onbeantwoord.
Potentiële klanten zijn buitengewoon ongeduldig, dus het is van cruciaal belang dat je snel reageert op hun zorgen of vragen. Dit creëert vertrouwen en professionaliteit.

3. Een oproep tot actie
Het ijzer smeden als het heet is. Denk eraan om altijd instructies te geven over welke actie je wilt dat een consument uitvoert, zoals “bezoek onze site” of “meer informatie”. Dit geeft de klant bevestiging.

4. Verwijzingsprogramma

Aanbevelingen of verwijzingen zijn de meest vertrouwde manieren van adverteren. Dit betekend simpelweg dat de meerderheid van de mensen sterk afhankelijk is van de mening van iemand anders om te beslissen wat ze kopen. In een eerdere studie ontdekte men ook al dat doorverwezen klanten veel merk-loyaler en winstgevender kunnen zijn dan andere klanten.

Tips voor een verwijzingsprogramma:

1. Maak het aantrekkelijk met een goede beloning.
De vraag die je moet stellen bij het starten van een verwijzingsprogramma is hoe je een succesvolle verwijzing wilt stimuleren. Er zijn veel manieren om een aantrekkelijk beloningssysteem te creëren met behoud van uw winstgevendheid.

2. Onderzoek wat de interesse van je publiek wekt 
Zorg dat er enige urgentie in het verwijzingsprogramma zit. Wanneer het te lang duurt voordat een verwijzing over gaat in actie, laat het kansen om een verkoop te doen voorbij gaan. Geef daarom altijd een vervaldatum van beloning aan, zo trigger je de verwijzers tot een snelle actie.

3. Maak het viraal
Profiteer van de kracht van de sociale media! Liken, delen, tweeten het zijn allemaal dingen die maar weinig inspanning kosten, maar een heel groot bereik kunnen creëren. Schrijf berichten die jouw publiek triggeren en inspireren, zodat jouw merk als vanzelf door het netwerk circuleert.

5. Countdown timer

Klanten kunnen erg besluiteloos zijn. Meestal vergelijken ze jouw producten eerst met die van je concurrenten voordat ze overgaan op aankoop. Uit onderzoek blijkt dan ook dat 94% van de online shoppers de tijd neemt om het goedkoopste product te vinden, waarvan 36% nog eens 30+ minuten de tijd nemen om deze producten te vergelijken voordat ze daadwerkelijk tot aankoop over gaan. Door een aftel timer aan je promoties toe te voegen, helpt het jouw klanten om direct een beslissing te nemen.

Tips voor een countdown timer:

1. Social media pushing
Blijf op social media updaten over de resterende tijd om de druk op te voeren.

6. Upsell en cross selling

Upselling en cross-selling zijn goede manieren om een klant extra producten aan te bieden. Met deze methode maak je combinaties van 3/4 complementaire producten en bied totaalpakket aan met extra korting. Dit soort combinatie-promoties werken erg goed op grote verkoopdagen als Black Friday en Cyber Monday, wanneer mensen actief op zoek zijn naar een pakketdeal voor een veel betere prijs.

Tips voor Upsell en cross selling:

1. Creëer schaarste
Zoals we bij de countdown timer al eens aangaven: wanneer de tijd begint te dringen is de de drang tot aankoop groter. Maak hier gebruik van door in je aanbiedingen aan te geven dat er nog maar weinig artikelen op voorraad zijn.

7. Flash uitverkoop 

Een flash uitverkoop is een uitverkoop die over het algemeen maar kort duurt. Vaak zijn dit dagaanbiedingen. Het is een opwindende manier om een hype te creëeren en de verkoop te stimuleren vóór de eigenlijke Black Friday en Cyber Monday. Uit onderzoek blijkt dat tijdens een flash sale het aantal bezoekers met 51% steeg, de aanzet tot conversie 50% en de omzet met maar liefst 236%.

Tips voor een flash uitverkoop:

1. Limiet is de sleutel. 
Hoe graag je ook alles wilt verkopen tijdens een flash sale, is het toch slim om een limiet in aantal en tijd in te stellen. De bezoeker word op deze manier getriggerd om terug te komen.

2. Maak reclame voor uw onbereikbare producten
Het uiteindelijke doel van de flash uitverkoop is natuurlijk het verwijzen naar de daadwerkelijke sale dag. Maak hier dan ook gebruik van door klanten te laten weten dat bepaalde kortingen pas beschikbaar zijn met Black Friday of Cyber Monday. Wanneer de klant geïnteresseerd is in het desbetreffende product kan deze promotie een extra zetje geven om terug te keren.

Conclusie

Elke online marketeer wil die boost op Black Friday- en Cyber Monday, maar door de instroom van massale concurrentie en advertenties tijdens de feestdagen lijkt het soms lastig. Pas dus de bovenstaande tactieken toe om uw Black Friday-marketingcampagnes te intensiveren en een verschil te zien en natuurlijk kunnen wij altijd helpen!Geschreven door

Kevin Koolmees

Kevin Koolmees

Online Marketeer
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!