Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

In 5 eenvoudige stappen verstuur je jouw nieuwsbrief via GoFlo.

In dit artikel leggen we aan je uit wat de benodigdheden zijn om jouw nieuwsbrief samen te stellen en te versturen aan jouw doelgroep. Hiervoor maken we gebruik van de nieuwsbrief module in GoFlo.

Bekijk de korte instructievideo In het fragment hierboven worden door Mark de stappen in het kort aan je gedemonstreerd. 

Wat is nodig voor het versturen van een nieuwsbrief:

1.  Nieuwsbrief sjabloon 

2.  Adreslijst met jouw klanten en contactpersonen 

3.  Nieuwsbrief artikelen

Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een volwaardige nieuwsbrief samenstelt.

Stap 1: De nieuwsbrief aanmaken

Klik in het menu van GoFlo op de knop 'Nieuwsbrief' om het nieuwsbrieven overzicht te openen. Op deze pagina worden de concepten, ingeplande en verzonden nieuwsbrieven weergegeven. Klik op de groene actieknop 'Nieuwsbrief aanmaken' om een concept nieuwsbrief aan te maken. 

Vul vervolgens de onderstaande velden in het formulier in:

Instellingen
SjabloonSelecteer het nieuwsbrief sjabloon dat je wil gebruiken voor deze nieuwsbrief. De nieuwsbrief sjablonen worden door Digital Impact voor je aangemaakt.
Ontvangers adreslijstenSelecteer één of meerdere adreslijsten aan wie de nieuwsbrief verzonden moet worden.
OpenbaarSelecteer of de nieuwsbrief ook openbaar gepubliceerd moet worden. De nieuwsbrief zal bij de optie 'Ja' via een speciale link voor anonieme gebruikers benaderd kunnen worden.
Nieuwsbrief
NaamVul een logische naam voor de nieuwsbrief in zodat deze in het CMS makkelijk terug gevonden kan worden.
OnderwerpVul het onderwerp van de nieuwsbrief in.
Afzender
NaamVul de naam in namens wie de nieuwsbrief verstuurd wordt.
E-mailadresVul het e-mailadres in van de afzender van de nieuwsbrief. * Let op: Het adres van de afzender dient vooraf geverifieerd te zijn door Digital Impact.

Klik op de knop 'Opslaan' om door te gaan naar stap 2.

Stap 2: Nieuwsbrief artikelen toevoegen

In deze stap worden de beschikbare artikelen gepresenteerd die in dit overzicht toegevoegd kunnen worden aan de nieuwsbrief. In deze artikelen kunnen bijvoorbeeld producten gepromoot worden, tijdelijke acties of actuele nieuwtjes voor een specifieke doelgroep.

Haal nog meer uit jouw nieuwsbrief Onze marketeers staan klaar om je nieuwsbrief te versterken en meer conversie te behalen.

Klik in het artikelen overzicht met beschikbare items op '+' om het geselecteerde item toe te voegen aan de nieuwsbrief. Na het toevoegen verschijnt het artikel in het overzicht met geselecteerde items. Tevens kan je in dit overzicht de sortering van artikelen veranderen.

Klik op de knop 'Volgende' om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 3: Inhoud bewerken

In deze stap wordt een voorbeeldweergave van de nieuwsbrief getoond zodat je kunt zien hoe de nieuwsbrief eruit zal komen te zien. Voldoet de nieuwsbrief nog niet aan je verwachtingen? Keer dan terug naar de vorige stap om de nieuwsbrief aan te passen.

Als alles er goed uit ziet kan je door naar de volgende stap om de eindcontrole uit te voeren. Klik op de actieknop 'Volgende' om door te gaan.

Stap 4: Verifiëren

In deze stap wordt de nieuwsbrief samengesteld en kan je voordat de nieuwsbrief daadwerkelijk verstuurd wordt eerst een testbericht versturen. Dit bericht kan je aan jezelf of andere personen toesturen. Vul één of meerdere e-mailadressen in en klik vervolgens op de knop 'Stuur testmail' om voorbeeldbericht te versturen. Als de nieuwsbrief nog niet naar wens is kan je navigeren door de vorige stappen om de nieuwsbrief te verbeteren.

Wanneer de nieuwsbrief er goed uit ziet kan deze worden ingepland in de volgende stap. Klik hiervoor op de actieknop 'Volgende'.

Stap 5: Inplannen of versturen

In deze stap kan geselecteerd worden of de nieuwsbrief direct verstuurd moet worden of op een ander moment. Door te klikken op het keuzerondje 'Ja' wordt de nieuwsbrief direct na het klikken op de knop 'Versturen' verzonden. Door te klikken op het keuzerondje 'Nee' verschijnt een nieuw veld waar een datum en tijdstip kan worden ingevuld. De nieuwsbrief zal na het ingeven van deze datum en tijdstip automatisch worden verzonden.

Terminologie

Wat is een nieuwsbrief sjabloon?

Door Digital Impact wordt in samenspraak met jou een nieuwsbrief sjabloon samengesteld waarin jouw voorkeuren en maatwerk zijn opgenomen. Dit vereist vaak technisch werk waardoor het niet mogelijk is om deze zelf samen te stellen. Het nieuwsbrief sjabloon kan voor een specifieke doelgroep of product worden samengesteld. Als in jouw nieuwsbrief module nog geen sjablonen worden gepresenteerd kan je hiervoor contact opnemen met Digital Impact. We bespreken het doel, de doelgroep en je aanvullende wensen zodat we hiermee een gericht voorstel kunnen doen. Wil je meer bereik, conversie en weet je niet goed waar je moet beginnen? Onze marketeers staan voor je klaar. 

Wat is een adreslijst?

Door het samenstellen van een adreslijst kan je een specifieke doelgroep of klantenkring bereiken. Hierdoor wordt het mogelijk om een nieuwsbrief heel gericht te sturen die echt relevant is voor de personen aan wie je deze stuurt. Door te klikken op de knop 'Adreslijsten' binnen de nieuwsbrief module kan je een adreslijst samenstellen of aanpassen. Om een adreslijst te kunnen maken is het vereist dat er één of meerdere contactpersonen zijn aangemaakt. Let wel op: een contactpersoon kan worden opgenomen in meerdere adreslijsten.

Wat zijn nieuwsbrief artikelen?

Met nieuwsbrief artikelen kan je relevantie informatie, updates, aanbiedingen of producten promoten. Nieuwsbrief artikelen kan je aanmaken door te klikken op de knop ''Nieuwsbrief artikelen' in het menu van GoFlo. Via deze pagina is het mogelijk om een nieuw artikel aan te maken, te bewerken, te dupliceren of te verwijderen. De artikelen die hier zijn aangemaakt worden gepresenteerd in het proces bij het samenstellen van je nieuwsbrief. 

Weet je niet goed wat je moet schrijven? Onze marketeers denken graag over jouw marketingstrategie, doelen en relevante content voor jouw doelgroep. We gaan voor maximale conversie en resultaat.