Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Toegegeven, je kunt tegenwoordig vrij simpel zelf een website in elkaar zetten. Zeker als je een beetje creatief bent en de boel aardig weet te vullen met de juiste content. Er is een scala aan content management systemen (CMS) beschikbaar, waarmee je in een “handomdraai” een website kunt knutselen en beheren. Nu is daar natuurlijk best iets voor te zeggen, maar er zitten ook een aantal haken en ogen aan. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het beter is om het maken van je website aan een specialist over te laten. Hieronder de drie belangrijkste.

Het scheelt je een hoop tijd

Alle claims van websitebuilder sites ten spijt, een website zet je niet binnen een uur in elkaar. En al helemaal niet in een paar minuten. Tenminste, niet als je een serieus goede website nodig hebt voor je bedrijf. Alleen al het kiezen van het juiste template kan zo een kwartier in beslag nemen. Na een uur heb je hooguit een standaard website die nog vrij weinig met jouw bedrijf te maken heeft. Dit is een prima optie als je enkel een blog wilt bijhouden van je verre reizen of iets dergelijks, maar voor een professionele onderneming is toch iets meer nodig.

Wie zelf een goede website neer wil zetten, zal hier dus alles bij elkaar enkele tientallen uren voor over moeten hebben. Kun jij je tijd wel beter besteden als ondernemer? Dan is het uit handen geven van deze klus een goede keuze.

Je krijgt een website op maat, van hoge kwaliteit

Als je niet hebt geleerd voor webdesign, dan weet je niet precies waar je allemaal op moet letten bij het maken van een website. De kans is groot dat je eigenlijk maar iets doet, zonder erbij stil te staan wat jouw doelgroep aanspreekt. Of wat als handig en logisch wordt ervaren door mensen die jouw website bezoeken. Met andere woorden, het gebruiksgemak ervan. 

Webdesigners weten daarentegen precies wat wel werkt en wat juist niet. De meest subtiele aanpassingen kunnen er al voor zorgen dat potentiële klanten langer op een pagina blijven hangen en gebruik maken van jouw producten of diensten.  Een webdesigner zorgt ervoor dat je een website krijgt die helemaal afgestemd is op jouw bedrijf. Specialistische kennis en ervaring worden ingezet om een website te creëren die optimale resultaten oplevert.

Je website wordt bijgehouden en zo nodig aangepast 

Een goede webdesginer/developer levert niet alleen een mooie website af die picobello werkt. Je kunt er ook op rekenen dat alles regelmatig bijgehouden wordt, door bijvoorbeeld nieuwe content te plaatsen. Daarnaast wordt in de gaten gehouden of bepaalde aspecten op de website het gewenste effect hebben. Zijn de resultaten toch iets minder dan verwacht? Dan kunnen altijd aanpassingen worden gedaan. En uiteraard gebeurt alles in overleg met jou. Het blijft immers jouw bedrijf en jouw website. Je kunt dus altijd je eigen ideeën inbrengen, zodat deze op de juiste manier verwerkt kunnen worden.

 

 

Geschreven door

Kevin Koolmees

Kevin Koolmees

Online Marketeer
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!