Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Bedrijven moeten met de tijd mee gaan, zeker als ze al lang bestaan. Wat vroeger werkte, heeft nu minder of geen effect. Een bedrijf zoals Deno Compressors, dat al een eeuw geleden is opgezet, heeft zichzelf inmiddels wel bewezen. Aan klanten hadden ze geen gebrek, maar er moest wel iets veranderen aan de online omgeving. Weer een mooie uitdaging voor ons Impactmakers.

Deno Compressors, de uitdagingen

Wie op zoek is naar een luchtcompressor, heeft een grote kans om bij Deno Compressors terecht te komen. Het bedrijf bestaat al zo lang, dat alle kennis op het gebied van compressors aanwezig is. In de loop der jaren hebben ze duizenden compressors ontwikkeld en geïnstalleerd voor klanten in de scheepvaart en offshore. Zoals je misschien wel begrijpt is deze branche nogal technisch. Dit resulteerde in lange, ingewikkelde teksten op de website. Daarbij zijn er zoveel verschillende mogelijkheden op het gebied van compressors, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Ook had het bedrijf nog nooit online offerteaanvragen gekregen. Zonde, want potentiële klanten die de website bezoeken willen dit graag direct kunnen doen, zonder teveel gedoe.

De juiste compressor vinden

Het was voor klanten lastig om precies de goede compressor te vinden tussen alle mogelijke opties. Daarom moesten we iets bedenken om dit proces te structureren. We hebben een advies-wizard ontwikkeld, waarmee de klant stapsgewijs bij de juiste compressor uitkomt. Door een aantal vragen te beantwoorden, wordt in kaart gebracht wat de klant nodig heeft zodat een passende oplossing wordt gevonden. Dit maakt het beslisproces een stuk eenvoudiger en logischer.

Kort maar krachtig

Er valt heel veel te vertellen over compressors en de technische aspecten. Dit wordt al snel een valkuil, omdat klanten meestal geen tijd hebben om lappen met ingewikkelde teksten te lezen. Er moest per product een korte maar duidelijke beschrijving komen met de meest belangrijke informatie. Dit is niet alleen handig voor klanten, maar ook voor de medewerkers van Deno Compressors. Zij kunnen de productinformatie via het CMS inzien, beheren en aanpassen. En het verkoopteam heeft hiermee ook direct alle benodigde data beschikbaar over de producten.

Nieuw maar vertrouwd

Elk bedrijf heeft een eigen uitstraling. Bij bedrijven die al erg lang bestaan, is deze herkenbaar en vertrouwd. Er mag zo nu en dan best een frisse wind doorheen, maar het vertrouwde gevoel moet blijven. We hebben gekeken hoe we Deno Compressors een nieuwe look konden geven, zonder dat het bedrijf zijn eigenheid zou verliezen. 

Het resultaat is een eenvoudige, overzichtelijke website met een professionele en vertrouwde uitstraling.

Online offerteaanvragen bewerkstelligen

Om ervoor te zorgen dat klanten vaker online een offerte zouden aanvragen, hebben we de customer journey geanalyseerd. Hiermee kregen we een beeld van de stappen die klanten doorlopen in het aanvraagproces. Op bepaalde punten tijdens dit proces, moet de klant met een klik op de knop een offerte kunnen aanvragen. We hebben er dan ook voor gezorgd dat er precies op deze punten de mogelijkheid wordt geboden om een offerte aan te vragen of contact op te nemen. En we mogen wel stellen dat dit het gewenste effect heeft!

Geschreven door

Thomas Groeneveld

Thomas Groeneveld

Managing Partner & Strateeg
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!