Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Hi! Mijn naam is Melanie Poiesz. Mijn achternaam is Fries, maar van origine kom ik uit Rotterdam met roots in de Dominicaanse Republiek. Ik houd van boeken kopen en niet uitlezen en probeer wekelijks een les Pilates te volgen zodat ik kan zeggen dat ik sport. Ik houd van podcasts luisteren tijdens het koken. Daarnaast ben ik een échte Pinterest fan. Ik heb honderden borden voor de meest banale zaken.

Hoe ziet een dag eruit in jouw werk?

Ja, dit is wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Geen dag is hetzelfde. Ik ben van nature iemand die ontzettend nieuwsgierig is en veel interesses heeft. Dit helpt enorm bij mijn functie. Mijn dag begint vaak al een dag van te voren. Voordat ik afsluit bekijk ik mijn planning en weet ik vaak al wat ik de dag erna ga doen.

Ik houd me vooral bezig met het schrijven van plannen en pitches voor (nieuwe) klanten. Dit zijn taken die veel tijd in beslag nemen. Op de dag zelf ben ik daarnaast vaak bezig met kleine ad hoc zaken, van procesoptimalisaties tot sales gesprekken. Dagelijks doe ik wel onderzoek binnen mijn vakgebied; IT, marketing en strategie. Ook verdiep ik me in vakbladen van onze klanten en kijk ik graag bij o.a. McKinsey waar zij zich mee bezig houden. Consultancy is net schaken met continu veranderende schaakstukken. Het is aan jou de taak om overal van op de hoogte te zijn en risico's en kansen in te zien. Alleen zo kun jij andere bedrijven écht helpen.

Met welk project ben je nu bezig en wat is de grootste uitdaging?

Bij Digital Impact ben ik net begonnen als digital consultant. Binnen deze rol ligt mijn focus op het geven van digitaal advies gericht op het efficiënt implementeren van bedrijfsstrategieën op digitale platforms. 

Ik ben goed thuis in digitale kanalen, platforms, tools en technieken. Ik implementeer strategieën op het gebied van marketing, media, web ontwikkeling, branding en verwante digitale velden. Op dit moment ben ik hiervoor bezig voor Digital Impact zelf, maar ook bij klanten als Breur, Bosch, Insezo en K-tainer ben ik betrokken.

Wat zeg je op een verjaardag als iemand vraagt wat je doet? 

Haha! Dit is eigenlijk heel erg. Ik bagatelliseer mijn rol altijd. Ik noem mijzelf vaak marketeer, consultant of strateeg. Ik zeg dat ik meehelp op de marketingafdeling van bedrijven. Ik vind het onprettig om de grote termen die vaak aan consultancy hangen te gebruiken. En daarnaast ben ik veel nieuwsgieriger naar de ander dan dat ik over mezelf wil praten! 

Als je hier nog 5 jaar zou werken, wat zou je dan willen doen?

Ik zou erg blij worden als we grotere opdrachten kunnen doen met complexere vraagstukken. Denk daarbij aan een multidisciplinair onderzoeksteam, cutting edge development en design om producten of diensten in de markt te zetten die de wereld een stuk beter maken. Als ik daaraan mee zou mogen werken zou mij dat veel voldoening geven. 

Als je met iemand een maand mocht ruilen van leven en werk, wie zou dat zijn?

Ik ben erg nieuwsgierig naar het leven van Ray Dalio, Eckhart Tolle, Oprah Winfrey en Kris Jenner. Stiekem wil ik gewoon weten wat zij weten haha!

Als je niet hier zou wonen, in welk land zou je het liefst stranden?

Ik weet nog niet welk land of welke stad dit zou zijn. Vooral ergens waar het gemiddeld 25 tot 30 graden is en waar je snel in een moderne stad kunt zijn. Een pittoresk Italiaans dorpje, in een Caribisch klimaat, 15 minuten bij New York vandaan. Suggesties zijn welkom!

Geschreven door

Melanie Poiesz

Melanie Poiesz

Digital Consultant
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!