Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Als het goed is maak je bijna dagelijks gebruik van internet en bezoek je regelmatig een website. Je staat er dan misschien niet bij stil wat het idee erachter is, waarom er gekozen is voor een bepaald design of specifieke layout. Wel merk je al vrij snel of de website logisch in elkaar zit en prettig werkt. Hier wordt dan ook uitvoerig over nagedacht door webdesigners. Althans, bij goede websites dan. Het verschil tussen een professionele website en een minder professionele website is vaak duidelijk te zien.

Doelgroep analyse

Elke website wordt gemaakt aan de hand van de kenmerken van je bedrijf. Er wordt rekening gehouden met het soort bedrijf, je doelgroep, de functie die de website vervult, enzovoorts. Een kant en klaar template voldoet daarom zelden aan alle eisen en is zeker niet geschikt voor elk bedrijf. Bij Digital Impact doen we dan ook eerst een uitgebreide analyse van het bedrijf en eventueel van de huidige website. We willen graag weten wat jouw wensen en verwachtingen zijn, zodat we een website kunnen maken die hier helemaal op aansluit.

Is de website bedoeld voor medewerkers binnen het bedrijf, of voor leden van een stichting? Dan is het belangrijk om te weten waar zij behoefte aan hebben, of wat ze graag anders zouden zien. Hier kunnen we rekening mee houden om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Website voor leden van pensioenfonds

De Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA) had al een website, maar hier heeft Digital Impact eens flink de bezem doorheen gehaald. De website is bedoeld voor leden van het pensioenfonds, die hier onder andere veranderingen binnen hun pensioen in de gaten kunnen houden.

De twee voornaamste uitdagingen bij dit project waren de indeling van de website en de informatie die erop te vinden was. De layout was niet helemaal logisch, waardoor het lastig was voor de leden om te vinden wat ze zochten. We hebben de indeling aangepast, waardoor navigeren op de website eenvoudiger werd en voor iedereen begrijpelijk.

Ook bleek dat de informatie die te vinden was op de website, niet toereikend was. Leden gaven aan dat er veel onduidelijkheid was over onder andere het doel van SPOA en de hoogte van hun pensioen. Om hier verandering in te brengen, hebben we ervoor gekozen om meer videocontent in te zetten. Dit is laagdrempeliger dan het lezen van een tekst, en maakt vaak een stuk meer duidelijk.

Gebruikers testen en geven feedback

Om te kijken of de aanpassingen het gewenste effect hadden, hebben we de website tussendoor laten testen door een aantal gebruikers. Zij weten immers het beste wat ze nodig hebben en kunnen precies aangeven wat er beter kan. Omdat er veel behoefte was aan specifieke informatie over het pensioen, hebben we een widget toegevoegd die snel een antwoord kan geven op diverse vragen. Door middel van een keuzeboom, komen gebruikers terecht bij de juiste informatie. Daarnaast worden nu webinars aangeboden, zodat leden beter op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen binnen de SPOA.

Geschreven door

Kevin Koolmees

Kevin Koolmees

Online Marketeer
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!