Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Het Coronavirus heeft impact voor veel organisaties maar wij bekijken dit graag aan de positieve kant! In deze bijzondere tijden is het nu juist de tijd om je online positionering tegen het licht te houden. Digital Impact kan op strategisch niveau met je mee denken. Daarnaast hebben wij een lijst gemaakt met taken waar je anders nooit aan toe kwam, maar nu tijd voor hebt. Sterker nog, wij kunnen je hier daar bij helpen. Wij werken deze periode vanuit huis maar staan gewoon voor je klaar om je bij alles te helpen.

Schrijf eens nieuwe content voor je website!

Het blijven aanpassen van je website is erg belangrijk. Niet alleen voor bezoekers die je website vaker gebruiken, maar ook om teksten en foto’s die je ooit hebt geplaatst zelf weer tegen het licht te houden. Daarnaast vindt Google het superfijn dat je dit doet. Google waardeert de relevantie van jouw website hier namelijk op. Dit betekent eigenlijk dat, hoe vaker je de content van jouw website veranderd, hoe eerder Google jouw website weergeeft bij relevante zoekcombinaties. Superslim om te doen dus!

Verbeter de vindbaarheid van je website

Je kunt op meer manieren zorgen dat jouw website beter vindbaar wordt. Google gebruikt eigenlijk twee manieren, namelijk:

 1. SEO (Search Engine Optimization)
  Zoals gedeeltelijk hierboven al wordt beschreven waardeert Google jouw website organisch op basis van een heleboel plus- en minpunten. Dit wordt samengevat in het algoritme dat Google gebruikt. Hoe meer pluspunten jij haalt, hoe hoger jouw website wordt weergegeven. Het is een bewerkelijk en traag proces, maar als je het voor elkaar hebt, zorgt het voor meer verkeer naar jouw website. Wij kunnen hier makkelijk en snel een controle op uitvoeren. 
  Vraag een SEO check aan

 2. SEA (Search Engine Advertising)
  Daarnaast kun je op Google adverteren. Je adverteert op relevante zoekcombinaties. De lokale bakker kan dus bijvoorbeeld adverteren op: ‘Tijgerbrood Rotterdam Noord’. Je betaalt niet per weergave, maar per klik op de link naar jouw website via Google. Heel handig dus als jij meer verkeer wilt via jouw website. Dit is iets wat technisch best ingewikkeld is en je dus samen met ons kunt realiseren. Hierbij heb je wel direct merkbaar website verkeer. 
  Vraag een SEA brainstorm aan

Check de nieuwste designtrends en maak je website up-to-date

De digitale wereld verandert elke dag. Webdesign verandert bijna net zo snel mee. Om je website goed up-to-date te houden, adviseren wij iedere twee jaar weer even kritisch naar je website te kijken. Hieronder even snel wat webdesign trends uit 2020:

 1. Bold Design
  Dikgedrukte fonts, grote visuals en weinig tekst, al met al opvallend en duidelijk zijn.
 2. Illustraties
  Jouw boodschap ondersteunen door illustraties (tekeningen) wordt steeds beter ontvangen.
 3. Video
  Gebruik bewegende beelden om je bezoeker te interesseren. Dit kan ook stil op de achtergrond afspelen.
 4. Motion design
  Jouw verhaal vertellen wordt steeds belangrijker. Het visueel aantrekkelijk maken van bewegende beelden (motion design) maakt jouw website leuker om te bekijken.
 5. Kleur
  Felle kleuren, natuurlijke kleuren en ‘dark’ design zijn veel geziene trends in 2020.

Een nieuwe 2020 website voor Floro Webdevelopement

Is jouw website nog wel veilig genoeg?

Met de digitale groei komen ook gevaren aan het licht. Zo kan het zijn dat jouw website niet veilig genoeg is volgens de huidige maatstaven. Heeft jouw website bijvoorbeeld al een SSL-certificaat (slotje naast je URL)? Hiermee worden onder andere contactgegevens versleuteld verstuurd.

Brainstorm over digitale kansen en ontwikkelingen

Wij zien de laatste jaren steeds meer ontzettend gave digitale initiatieven in de markt en hebben al aan een aantal van deze projecten mee mogen werken. Denk zelf eens na over de processen in en rondom jouw organisatie. Reflecteer deze bijvoorbeeld naar andere markten. Is jouw markt nog wel zo innovatief of zie jij kansen? Wij brainstormen graag met je over jouw ideeën. Vaak liggen er in de digitale wereld veel oplossingen voorhanden.

Plan een Facetime brainstorm

Dikke duimen? Is jouw website wel gebruiksvriendelijk?

Denk nog eens goed na over de gebruiker van jouw applicatie of website. Het kan namelijk zijn dat jouw applicatie of website nu niet gebruiksvriendelijk is voor deze gebruiker. Stel je voor: Jouw organisatie belevert de bouw. Jullie hebben een geweldig klantportaal laten ontwikkelen waar jouw klant alles over projecten en producten kan vinden. Maar, het klantportaal werkt niet goed op de mobiel en knoppen zijn te klein. De aannemer die op locatie met zijn mobiel naar producten zoekt, zal het klantportaal dus niet goed kunnen gebruiken. Ons advies is dus om even die ‘bouwhelm’ op te zetten en je te verplaatsen in de klant.

Start iets nieuws!

Heb jij altijd al hét nieuwe concept in gedachten, of wil jij de markt veroveren door deze met jouw idee volledig op zijn kop te zetten. Dit is de tijd om jouw ideeën uit te werken, ga er dus voor! Wij hebben door de jaren heen meegewerkt aan verschillende start-ups en initiatieven.

Geschreven door

Thomas Groeneveld

Thomas Groeneveld

Managing Partner & Strateeg
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!