Hoger in Google komen hangt af van veel factoren
Om hoger in Google terecht te komen spelen er veel verschillende factoren mee. Een belangrijke factor is relevantie. Dat wil zeggen dat je moet zorgen dat structuur en content aansluit op de wensen van de bezoekers. In feite werk je continu aan het verbeteren van de inhoud, structuur en verwijzingen naar de website zodat klanten en zoekmachines er profijt van hebben. Dit wordt ook wel SEO genoemd (oftewel Search Engine Optimization / zoekmachine optimalisatie).
Om je te helpen bij het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop en zo hoog mogelijk in Google te komen, heb je experts nodig in zoekmachine optimalisatie. Een partij met de mogelijkheid om technische, structurele en content wijzigingen te maken. Een partij die alle kneepjes van het vak kent en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.
Hoog in Google ranken; organisch of met advertenties?
Er zijn twee manieren om hoog in Google te komen:
- Adverteren in Google Adwords: je adverteert met zoekwoorden in Google waarbij een advertentie wordt geplaatst naast of boven de organische zoekresultaten. Je kunt dit ook uitbesteden zodat ook hier het maximaal rendement gehaald wordt.
- Zoekmachine optimalisatie: je website of webshop wordt technisch (qua structuur) en inhoudelijk (qua tekst) verbeterd zodat deze relevant wordt voor bezoekers.
Je kunt deze twee online marketingtechnieken uiteraard ook combineren. Dan gebruikt je Adwords voor de termen waarop je organisch minder goed vindbaar bent. Zo dat potentiële consumenten toch bij je website terecht komen middels advertenties.

Hoe komt je website of webshop organisch hoger in Google?
Google gebruikt een groot aantal factoren om de organische positie van een website of webshop te bepalen waaronder:
- De techniek van je website of webshop is belangrijk, want als de zoekmachinerobot er zich geen raad mee weet, dan kun je natuurlijk ook geen hoge ranking verwachten. Zorg daarom dat jouw sitemap en robots.txt in orde zijn.
- De content die op je website of webshop staat en hoe goed deze aansluit bij de bezoekers.
- De website structuur is van belang. Wat staat waar en is het allemaal logisch geordend?
- Linkbuilding is een essentieel onderdeel om hoog in Google te komen. Google benadert de website of webshop democratisch: als anderen naar jou verwijzen, dan zal de website wel de moeite waard zijn. Hierbij komen nog heel veel details kijken, zoals het woord waarmee men verwijst naar je website (de anchortekst), de context waarin de link staat en de doelpagina waarnaar de link verwijst (homepage of een diepere pagina).
- De leeftijd, het aantal verwijzingen en de reputatie van je domeinnaam vormen samen de autoriteit. Dit telt behoorlijk zwaar.
- Hoe de aanwezigheid op social media is en het aantal likes en deelacties tellen ook weer als democratisch element.
- De server waarop de website of webshop gehost wordt en dan met name het technisch deel (snelheid).
- Engagement is een steeds belangrijker onderdeel. Hoeveel bezoekers komen er en hoe hoog is de bouncerate (bezoekers die website na één pagina verlaten).
Buiten deze factoren spelen nog talloze andere factoren mee die van invloed zijn op een goede ranking. Wij helpen je graag in het verbeteren van uw Google positie. Je kunt ons ook vragen om een zoekwoord analyse van je website te maken. Dan brengen wij de huidige posities in kaart en leggen we uit waar de mogelijkheden voor verbetering zitten.