Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Kunstmatige intelligentie (AI) heeft de afgelopen jaren enorme sprongen gemaakt, en een van de meest indrukwekkende voorbeelden hiervan is de ontwikkeling van taalmodellen zoals ChatGPT. Met de introductie van ChatGPT 4o zet OpenAI wederom een belangrijke stap vooruit. In deze blog zullen we bespreken wat ChatGPT 4o is en welke verbeteringen het biedt ten opzichte van ChatGPT 4.

Wat is er veranderd ten opzichte van ChatGPT 4?

GPT 4o is een stap in de richting van een veel natuurlijkere mens-computerinteractie: het accepteert als invoer elke combinatie van tekst, audio, beeld en video en genereert elke combinatie van tekst, audio en beeld. 

De overgang van ChatGPT 4 naar ChatGPT 4o brengt verschillende belangrijke verbeteringen met zich mee:

  1. Een van de meest opvallende verbeteringen in ChatGPT 4o is dat het beeld- en audio beter kan verstaan vergeleken met bestaande modellen. Het kan reageren op audio-invoer in slechts 232 milliseconden, met een gemiddelde van 320 milliseconden, wat vergelijkbaar is met de menselijke reactietijd in een gesprek.
  2. Vóór GPT-4o kon je de spraakmodus gebruiken om met ChatGPT te praten. Tijdens het proces dat eerder plaatsvond, ging veel informatie verloren. Het kon de toon, meerdere sprekers of achtergrondgeluiden niet direct waarnemen, en het kon niet lachen, zingen of emoties uiten. Met GPT 4o is één nieuw model end-to-end getraind voor tekst, beeld en audio, wat betekent dat alle invoer en uitvoer door hetzelfde neurale netwerk worden verwerkt. Dit levert betere resultaten op. 
  3. GPT 4o heeft de mogelijkheid om visuele input te verwerken uitgebreid met verbeterde contextuele interpretatie, waardoor het model gedetailleerdere en nauwkeurigere antwoorden kan geven op basis van visuele gegevens.
  4. GPT 4o verbetert de functie om langere teksten te verwerken nog verder om sneller en effectiever complexe taken te kunnen uitvoeren, waardoor de algemene prestaties toenemen.
  5. ChatGPT 4o voegt extra beveiligingslagen toe, inclusief geavanceerde moderatie tools die het risico op misbruik verder beperken, waardoor het model betrouwbaarder en veiliger is.

Innovatieve oplossingen voor het maximaliseren van jouw bedrijfssucces

De voordelen van ChatGPT voor bedrijven zijn al geruime tijd bekend. Het biedt uitstekende mogelijkheden om de efficiëntie van je bedrijf te verbeteren en nieuwe groeikansen te realiseren. Het kan je bijvoorbeeld helpen bij het sneller en efficiënter opstellen van documentatie en rapportages, het correct en in de juiste context vertalen van grote hoeveelheden tekst, en het toetsen van bevindingen van je research. Allemaal toepasmogelijkheden die de productiviteit verhogen en aanzienlijk meer tijd beschikbaar maken om concrete waarde te creëren in jouw projecten.

Maar wat maakt de komst van ChatGPT 4o nou zo bijzonder? 

Naast de toepasmogelijkheden die we al kennen, komt ChatGPT 4o met nieuwe toepasmogelijkheden.Het verbeterde context bewustzijn en het genereren van natuurlijke taal maken het ideaal voor chatbots voor klantenondersteuning. ChatGPT 4 is getraind op een breed scala aan teksten, waardoor het een bredere kennisbasis heeft. Daarnaast kan het details van eerder in de chat onthouden en die informatie gebruiken om nauwkeurigere en relevantere antwoorden te geven. Hierdoor voelt het meer alsof je met een echt persoon praat die zich het verloop van het gesprek herinnert. De reacties gegenereerd door ChatGPT 4o zijn vloeiender en coherenter, waardoor interacties natuurlijker aanvoelen. Vooral handig voor toepassingen waarbij het handhaven van een natuurlijke gespreksstroom belangrijk is.

ChatGPT 4o kan zijn reacties aanpassen op basis van jouw voorkeuren en eerdere interacties. Dit zorgt voor meer gepersonaliseerde en boeiende gesprekken.. Het vermogen van ChatGPT 4o om gepersonaliseerde aanbevelingen te geven, maakt het nuttig voor toepassingen zoals inhoudsbeheer, suggesties voor boeken en artikelen, en meer.

Daarnaast is ChatGPT 4o beter in het genereren van afbeeldingen. Denk aan het creëren van visuele content voor marketingcampagnes, het illustreren van rapporten of het ontwerpen van gebruikersinterfaces, ChatGPT 4o biedt creatieve en relevante beeldoplossingen die aansluiten bij de behoeften van het project.

Bovendien kan het helpen bij markt- en data-analyse door snel grote hoeveelheden data te verwerken en te analyseren. Het model kan trends identificeren, inzichten genereren en rapporten opstellen die strategische beslissingen ondersteunen. Door beter geïnformeerd te zijn, kan jouw bedrijf effectievere strategieën ontwikkelen.

ChatGPT 4o opent nieuwe deuren voor bedrijven met zijn verbeterde spraak- en beeldherkenning, diepere contextuele interpretatie en extra beveiliging. Het maakt je werk niet alleen efficiënter, maar ook persoonlijker en innovatiever. Wij houden de ontwikkelingen de komende tijd nauwlettend in de gaten!

Geschreven door

Wouter Hamers

Wouter Hamers

Change Manager
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!