Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

SEO-tool stappenplan

1. Klik links in het menu op Pagina's.

2. Klik vervolgens op Seo. 

Er verschijnt nu een pagina met alle standaard en dynamische pagina's van jouw website. Je ziet welke pagina het is, wat de titel van de pagina is, de toegewezen prioriteit, de frequentie, SEO score, een index optie en de mogelijkheid tot bewerken via het oranje potlood icoon. Hieronder leggen we uit wat je hier mee kunt.

3. Klik bij een van de regels op bewerken. Je krijgt de volgende pagina te zien.

De bovenstaande pagina is opgedeeld is in vier delen:

Titel

4. Vink "Nee" aan bij automatisch genereren.

5. Pas de automatisch gegenereerde titel aan. Zorg dat de titel niet te generiek is, niet te lang ( +/- 8 woorden) en plaats het belangrijkste woord zo veel mogelijk vooraan. Bijvoorbeeld: Websites, webshops en online software | Digital Impact B.V. voor de Digital Impact homepage.

Beschrijving

6. Vink "Nee" aan bij automatisch genereren.

7. Vul een beschrijving in en zorg dat deze aantrekkelijk / wervend is. De belangrijkste zoekterm moet 1 of 2 keer terugkomen. Deze wordt namelijk vet gemaakt door Google, waardoor het opvalt. Bedenk voor elke pagina een aparte, relevante beschrijving. Bijvoorbeeld: Als full-service internetbureau gevestigd in het hartje van Rotterdam leveren wij al tien jaar diensten op het gebied van websites, webshops en online software. 

Afbeelding

8. Vink "Nee" aan bij automatisch genereren.

9. Voeg een afbeelding toe aan je pagina. De afbeelding die je toevoegt is niet zichtbaar in Google, maar wel om het moment dat iemand een link deelt via Facebook, WhatsApp of andere Social Media.

Instellingen

10. Indexeren - als je wilt dat Google deze pagina toont in de zoekresultaten, dan vink je "Ja" aan.

11. Prioriteit - verdeel dit slim. Pagina's die bezoekers vaker moeten kunnen vinden krijgen een hoge prioriteit, pagina's die minder belangrijk zijn kun je een lagere prioriteit toewijzen.

12. Frequentie - laat Google weten hoe vaak jij jouw pagina update. Plaats je wekelijks een nieuw bericht? Stel de frequentie in op weekly en Google komt wekelijks jouw pagina opnieuw beoordelen. 

13. Klik op opslaan om de wijzigingen te bevestigen.

Goed om te weten:

  • De pagina's in het hoofdmenu van Seo zijn gesorteerd op SEO score. De pagina's met een onvoldoende staan bovenaan. Deze vereisen aandacht.
  • De index optie kan vanuit het Seo hoofdmenu gemakkelijk aan en uitgevinkt worden.
  • Bij het invullen van teksten en titels is het van belang de juiste woorden te kiezen. Gebruik Google Analytics, Google Keyword Tool of Google Trends om te bepalen welke woorden bezoekers gebruiken om bij jouw website uit te komen.
  • Seo is nooit af! Eenmaal alle gewenste pagina's titels en beschrijvingen gegeven blijft het belangrijk zoekwoorden in de gaten te houden. De meest optimale woorden kunnen wisselen.