Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
​Het antwoord op deze vraag ligt een beetje in het midden. Heb je alle kennis en ervaring in huis, dan wordt het natuurlijk al een stuk eenvoudiger. Er komt vooral een hele hoop bij kijken, omdat er verschillende manieren zijn om je website te optimaliseren. Daarbij gaan de ontwikkelingen op dit gebied snel en is het belangrijk om hiervan steeds op de hoogte te zijn. Google is veranderlijk en veeleisend, zullen we maar zeggen.

Manieren van optimaliseren 

Gelukkig begrijpen we bij Digital Impact hoe zoekmachines zoals Google in elkaar steken. We zetten alle mogelijke manieren in om je website hoog in de zoekresultaten te krijgen. Hierbij is het niet alleen belangrijk om goede content op je website te hebben, waar de juiste zoektermen in verwerkt zijn. Er moet rekening worden gehouden met de lengte van de teksten en er moet regelmatig voor nieuwe content gezorgd worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het bijhouden van een blog op je website. 

Organische optimalisatie

Zorgen voor geoptimaliseerde content op je website, het bijhouden van een blog; dit zijn voorbeelden van organische optimalisatie (SEO). Dit betekent dat je website vindbaar is voor bezoekers, zonder dat je hier voor hoeft te betalen. Deze manier kost wat tijd en energie, maar dan heb je ook resultaat op de lange termijn. Het is geen eenmalige investering, een goede website is eigenlijk altijd work in progress. Laat je de boel te lang voor wat het is, dan heeft dit negatieve gevolgen voor de vindbaarheid. Zorg je er echter voor dat het regelmatig bijgehouden wordt, dan heb je hier eindeloos plezier van. Een duurzame methode dus. 

Adverteren voor direct resultaat 

Is geduld niet je sterkste punt en wil je direct meer bezoekers naar je website krijgen? Dan kun je zoekmachines betalen om jouw website bovenaan in de zoekresultaten te zetten, in de vorm van een advertentie. Je betaalt dan kosten per klik, wat het in elk geval geen goedkope methode maakt. Een voordeel is dat je vrijwel direct resultaat hebt. Een nadeel is dat je meteen weer uit de zoekresultaten verdwijnt als je stopt met betalen. Op de lange termijn heb je er dus weinig aan. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren van adverteren. Advertenties kunnen worden geplaatst op andere websites, op social media enzovoorts. De ene manier van adverteren zal beter werken voor jouw website dan de andere. Daarbij zit er verschil in de kosten die je ervoor betaalt. 

Linkbuilding op andere websites

Ook linkbuilding is een effectieve manier om je website te optimaliseren. Simpel gezegd worden hierbij links naar jouw website geplaatst op andere websites. Andersom kan ook, dan worden er links naar andere websites geplaatst op jouw website. Je website is op die manier letterlijk “gelinkt” met andere websites, wat je positie in Google kan versterken. Dit klinkt logisch en eenvoudig, maar vergt wel de nodige kennis. Is jouw website namelijk gelinkt aan een “slechte” website, dan doet dit meer kwaad dan goed. Laat jouw linkbuilding en andere SEO activiteiten daarom over aan Digital Impact, dan weet je zeker dat het het gewenste effect heeft!

 

 

Geschreven door

Kevin Koolmees

Kevin Koolmees

Online Marketeer
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!

Newsletter
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Wij vinden het leuk om nieuws met je te delen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de nieuwsbrief.

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Volg ons op sociale media!

Wij delen regelmatig leuke dingen met betrekking tot Digital! Benieuwd? Volg ons!